Veelgestelde vragen

Heeft u vragen of twijfels? U bent niet de enige! Hier vindt u onze veelgestelde vragen, zorgvuldig samengesteld om u snel en duidelijk antwoord te geven. Neem een kijkje en vind de informatie die u zoekt. We helpen u graag verder! Als u nog steeds vragen heeft, neem dan gerust contact met ons op.

Algemeen

Pearl Capital is bestemd voor investeerders die streven naar een robuust en veilig rendement in de vastgoedsector. Met een gespecialiseerde focus op zakelijke hypotheken en een diepgewortelde ervaring in vastgoed en bankieren zijn wij de voorkeurspartner voor wie een betrouwbare investering met een vast nettorendement van 6% op jaarbasis zoekt.

Pearl Capital staat centraal in de wereld van vastgoedinvesteringen. Door middel van ons zakelijk hypothekenfonds faciliteren wij een vast en veilig rendement voor onze investeerders. Tegelijkertijd ondersteunen we vastgoedprofessionals en projectontwikkelaars door hen toegang te geven tot de financiering die ze nodig hebben.

 • Voor het investeren in het zakelijk hypothekenfonds tegen een vast nettorendement van 6% per jaar. 
 • Voor het zakelijk lenen met vastgoed als veilig onderpand.
 • Deelname vanaf € 100.000
 • Zekerheid en transparantie
 • 6% netto rentevergoeding per jaar
 • Notariële vastlegging
 • Persoonlijk contact

Bij Pearl Capital kunt u lenen vanaf € 250.000 tot een maximum van € 2.000.000.
Investeerders kunnen instappen in het zakelijk hypothekenfonds met een startbedrag van ten minste € 100.000.

Nee, Pearl Capital bemiddelt niet in particuliere hypotheken. Bij Pearl Capital focussen we uitsluitend op het zakelijk hypothekenfonds. Hiermee spreidt u het risico van uw investering over meerdere hypothecaire zekerheden.

Geld uitlenen aan Pearl Capital?

Wanneer u geld uitleent aan Pearl Capital, investeert u in het zakelijk hypothekenfonds: een robuuste en veilige manier om uw kapitaal te laten groeien. Voor uw investering ontvangt u een jaarlijks vast nettorendement van 6%. Uw investering is verankerd met het eerste recht van hypotheek, waarbij vastgoed als solide onderpand fungeert.

Enkele kernpunten van investeren bij Pearl Capital zijn:

 • Een aantrekkelijk en vast rendement van 6% netto per jaar.
 • Een investering vanaf € 100.000.
 • Rente-uitbetalingen per kwartaal.
 • Looptijd van 18 maanden, daarna per 6 maanden opzegbaar.

Kies voor zekerheid en een gezond rendement, kies voor investeren bij Pearl Capital.

Bij Pearl Capital staan uw investeringszekerheden voorop. Wanneer u besluit te investeren, kunt u rekenen op:
 • Voorrang middels het eerste recht van hypotheek op het gehele portfolio.
 • Notariële borging van de overeenkomst.
 • Persoonlijke aansprakelijkheid van de kredietnemer door ondertekening in privaat.
 • Een team met jarenlange ervaring in de vastgoedsector.
 • Aanvullende zekerheden, afgestemd op uw specifieke situatie.
 • Vast rendement van 6% per jaar.

We nodigen u graag uit voor een kennismakingsgesprek om uw zekerheden nader te bespreken.

De initiële looptijd van de investering bedraagt 18 maanden. Na deze periode heeft u de mogelijkheid om te verlengen. Aan het einde van elke termijn kunt u ervoor kiezen om uw investering te liquideren zonder extra kosten.

Wenst u uw investering voor het einde van de looptijd te liquideren? Dat kan. Voorwaarden en modaliteiten variëren echter op basis van uw individuele situatie. We staan u graag te woord om de mogelijkheden te bespreken.

Wanneer de geldlener zijn verplichtingen niet nakomt, wordt het eerste recht van hypotheek uitgeoefend. In geval van executie heeft de investeerder altijd voorrang bij terugbetaling uit de opbrengst, zelfs voor instanties zoals de belastingdienst. 

U verstrekt een lening aan het zakelijk hypothekenfonds van Pearl Capital. Vanuit ons zakelijk hypothekenfonds financieren wij, met het bedrag dat u aan ons leent, de aankoop, nieuwbouw en renovatie van vastgoedprojecten

Het zakelijk hypothekenfonds van Pearl Capital kent een looptijd van 18 maanden. Na deze periode wordt u de mogelijkheid geboden om de looptijd te verlengen.

Nadat u contact heeft opgenomen, plannen we een persoonlijk gesprek in. Dat gesprek kan plaatsvinden op ons kantoor of online. Hierna vertalen we uw wensen naar een overeenkomst. Na goedkeuring kan de investering binnen een week worden geregeld, incl. ondertekening bij de notaris.

Financieringen

In de regel financieren we bedragen vanaf € 250.000 en het maximum leenbedrag is € 2.000.000, met leenmogelijkheden voor residentieel vastgoed, nieuwbouw, horeca, bedrijfspanden en kantoorpanden. Als u specifieke wensen heeft die buiten dit bereik vallen, aarzel dan niet om contact op te nemen. We staan klaar om maatwerkoplossingen te bespreken. 

Het benodigde eigen kapitaal kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het projecttype, uw specifieke wensen en uw investeringservaring. Voor gedetailleerde informatie en om de mogelijkheden te bespreken nodigen we u uit om contact met ons op te nemen.

Bij Pearl Capital streven we naar efficiëntie, met een doorlooptijd van slechts één week van aanvraag tot acceptatie. Het begint met een persoonlijk gesprek waarin we de haalbare leensom en voorwaarden bespreken. Na een positieve kennismaking ontvangt u binnen 48 uur een voorstel van ons. De details worden vervolgens besproken en na goedkeuring bij de notaris bekrachtigd.

De snelste weg naar investeren in het zakelijk hypothekenfonds van Pearl Capital verloopt via deze stappen:

 • Contactaanvraag: Vul het formulier in of neem telefonisch contact met ons op.
 • Persoonlijk contact: Binnen 48 uur kunt u een persoonlijk gesprek inplannen, zowel op locatie als online.
 • Overeenkomst opstellen: Wij zorgen voor een zorgvuldig opgestelde overeenkomst, zodat uw investering veilig en rendabel is.
 • Notaris afspraak: Na het tekenen van de overeenkomst wordt de hypotheek akte ondertekend bij onze vaste notaris.

Bij het tot stand komen van de financiering brengt Pearl Capital kosten in rekening. Voor specifieke informatie over deze kosten nodigen we u uit om contact met ons op te nemen. We bespreken graag alle details met u.

Het zakelijk hypothekenfonds van Pearl Capital biedt aanzienlijk meer financiële mogelijkheden dan reguliere banken. We onderscheiden ons door onze snelheid en flexibiliteit in tegenstelling tot traditionele banken, die niet altijd alle financieringsbehoeften kunnen of willen vervullen. 

Neem contact op met Paul

Paul beschikt over een rijke professionele achtergrond in zowel de vastgoed- als de financiële sector, met een indrukwekkende loopbaan die zich uitstrekt over meer dan een decennium.

Gedurende deze periode heeft hij zich onderscheiden als specialist op het gebied van investeringsstrategieën. Zijn expertise omvat het diepgaand analyseren van markttrends, kapitaalallocatie en het minimaliseren van financiële risico’s.